Brononderzoeker

Brononderzoeker

Icoon Belbin brononderzoeker

Kenmerken

Brononderzoeker (BO) is een extraverte en innemende persoonlijkheid, hartelijk en joviaal en altijd op zoek naar nieuwe informatie en interessante contactpersonen. Een nieuwsgierige verkenner, die gemakkelijk contacten legt en over talloze relaties lijkt te beschikken.

Door zijn veelzijdige en beweeglijke belangstelling wordt hij vaak als creatief ervaren, ofschoon hij eerder een attente ‘samenvoeger’ is dan een echte verzinner van ideeën.

BO is gericht op brainstorming, op vernieuwing en ontwikkeling en hij houdt van improviseren. Speels, steels, positief en enthousiast, is hij een permanente bron van informatie en ideeën. Al heeft hij wel eens de neiging om dingen net zo makkelijk te laten vallen als hij ze heeft opgepikt; met als mogelijk gevolg, dat hij lang niet altijd afmaakt wat hij begint.

Rol

BO is sterk in het verkennen en inbrengen van ideeën en bronnen van buiten de groep. Hij kan verbindingen leggen, gebieden exploreren en onderhandelingen voeren. Door zijn pragmatisme en tegenwoordigheid van geest ontdekt hij waar de kansen liggen en weet ze te grijpen. Drukte en afwisseling zijn voor een BO essentieel. Wordt hij onvoldoende gestimuleerd door zijn omgeving, bijv. in een éénmans-functie, dan raakt hij al snel verveeld en ineffectief.

Te vermijden gedrag

  • Over-enthousiasme.
  • Een te grote afleidbaarheid; telkens opgaan in allerlei verleidelijk-interessante, maar voor het team irrelevante zaken.
  • Te veel verslappen als de druk op het werk (of de prikkel van het nieuw zijn) afneemt; nonchalance met betrekking tot details of zaken die niet direct zijn hart hebben.
  • Chaos.

Bekijk het overzicht teamrolmanagement

Welke training past bij jou?

Wil je meer informatie over ons trainingsaanbod of de mogelijkheid tot maatwerk? Neem contact met ons op!